Hoeveel eiwitten moet ik eten per dag?

Hoeveel eiwitten moet ik eten per dag?

Afvallen alkmaar

Afvallen onder begeleiding in Alkmaar bij Start Healthy Today gewichtsconsulent voedingsdeskundige, personal trainer in Alkmaar

Eiwit is een voedingsstof,

net als koolhydraten en vet. Een ander woord voor eiwit is proteïne. Eiwit levert calorieën en aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Sommige aminozuren kan het lichaam zelf maken. Andere moeten uit het eten komen. Deze aminozuren heten essentiële aminozuren. Veel levensmiddelen bevatten eiwit. Kortom eiwit is belangrijk!

Dierlijke eiwitten zitten vooral in vlees, vis, melk, kaas en eieren.

 • Vlees
 • Vis
 • Gevogelte, zoals kip
 • Melk(producten)
 • Kaas
 • Eieren

Plantaardige eiwitten: zitten vooral in brood, graanproducten, peulvruchten, noten en paddenstoelen.

 • Brood
 • Granen, zoals rijst en pasta
 • Peulvruchten, zoals bonen en linzen
 • Noten
 • Paddenstoelen en producten die hiervan zijn gemaakt

Wat je op internet en in de boeken terug kan vinden is dat er weer een gemiddelde wordt genomen van de hoeveelheid eiwitten per dag.
Volwassen personen hebben gemiddeld ongeveer 0,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig.

1 gram eiwitten staat tegenover 4 kcal

Voorbeeld van internet en boeken vs. berekening op maat

Man van 180 cm lang en lichaamsgewicht 82 kg = 82×0.8= 65,6 x

 

Afvallen onder begeleiding in Alkmaar

Afvallen onder begeleiding in Alkmaar

 

Man 1 is 180 cm lang 82 kg met een vetpercentage van 20%

20% van 82 = 16,4 – 82 = 65,6 dat houd in dat man 1 minimaal 1936 kcal per dag moet eten waarvan 10% / 15 % uit eiwitten moet bestaan.

10% van 1936 kcal = 193,6 :4 = 48,4

15% van 1936 kcal = 290,5 :4 = 72,6

Dus het gemiddelde van man 1 = 48,4 + 72.6 =121: 2 = 60.5

Wat er op internet en in de boeken staat is een gemiddelde van 0.8 x lichaamsgewicht en een berekening op maat. Zit bij man 1 een verschil van 60.5 – 65,6 = 5,1

Dat denk je waarschijnlijk dat valt toch best wel mee? Zo’n klein verschil? Dat klopt, maar het kan net het verschil zijn dat jij wel je doel kan behalen met voeding.

 

Man 2 is 180 cm lang 82 kg met een vetpercentage van 17%

17% van 82 = 13,94 – 82 = 68.06 dat houdt in dat de man minimaal 2009 kcal moet eten op een dag waarvan 10%/15% uit eiwitten moet bestaan.

10% van 2009 =200.9 :4 = 50,2

15% van 2009 = 3001,35:4= 75,3

50.2+75.3= 125.5:2 = 62.75

En hier hetzelfde verhaal, het gemiddelde van 0.8 x lichaamsgewicht en een berekening op maat. Zit bij man 2 een verschil van 62.75 – 65,6 = 2,85

Hier is duidelijk zichtbaar dat het verschil klein is, zelfs kleiner dan man 1. Dus hoe lager je vetpercentage des te beter de berekening van 0.8 x lichaamsgewicht klopt.

                                                               Wat is jouw vetpercentage?

afvallen met begeleiding

afvallen met begeleiding

Hou er wel rekening mee dat dit alleen is berekend op het minimaal aantal Kcal per dag.

Sommige groepen hebben meer eiwitten nodig, denk hierbij aan:

– Vegetariërs

–  Kinderen

– Zwangere vrouwen

– Vrouwen die borstvoeding geven

Ook mensen met bepaalde aandoeningen, wonden en/of kracht- en duursporters hebben meer eiwitten nodig.

Afvallen Alkmaar

Afvallen onder begeleiding in Alkmaar

Natuurlijk is dit een korte uitleg over hoeveel eiwitten je verspreid over de dag moet eten. Mocht je nu denken, dat wil ik eigenlijk ook!? Neem dan contact met mij op of reageer hier onderaan de blog, dan neem ik contact op met jou!

Wil jij nou begeleiding krijgen met afvallen en wil jij weten wat jij vergoedt krijgt? Start Healthy Today heeft namelijk een BGN keurmerk, waardoor we automatisch zijn aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). In vele gevallen dekt je zorgverzekering een deel van de kosten, dus pak dat voordeel. Neem contact met mij op en ik zoek het voor je uit!

Link:  https://www.starthealthytoday.nl/contact/

BGN-ERKEND 

vergoeding voedingsschem

gewichtsconsulent in alkmaar vergoeding

Afvallen met begeleiding in alkmaar

Wij hebben een BGN-keurmerk! Dit betekent dat we in het bezit zijn van een erkend BGN-Gewichtsconsulent diploma. Ik hoor je denken: “Leuk, maar wat kan ik hiermee?” Dat ga ik je uiteraard vertellen, want wist je dat je met dit keurmerk eventueel een deel van de kosten vergoed kan krijgen bij je zorgverzekering? Zeker als je aanvullend verzekerd bent, kan je vaak een deel van de kosten bij je zorgverzekering declareren én zonder eigen risico.

Je bent nog maar één klik verwijderd van een programma! Om het je zo makkelijk mogelijk te maken bieden we drie standaard programma’s aan waarbij je gegarandeerd resultaat zal bereiken. Je kunt natuurlijk ook je eigen programma samenstellen. Met iedere stap die je zet, zet je een stapje in de goede richting. En daarom staat Start Healthy today voor groei in alle facetten van het leven. Je zult merken dat je meer energie, zelfverzekerdheid en veerkracht zal krijgen!!!