10 Tips van Start Healthy Today

10 Tips van Start Healthy Today

Afvallen onder begeleiding in Alkmaar welkom bij Start Healthy Today gewichtsconsulent voedingsdeskundige, personal trainer in Alkmaar.

afvallen onder begeleiding

Afvallen onder begeleiding in Alkmaar welkom bij Start Healthy Today gewichtsconsulent voedingsdeskundige, personal trainer

Vraag jezelf af waarom wil ik naar de sportschool.

 

Vraag jezelf af waarom wil ik naar de sportschool.

Wat leuk dat je wil beginnen met sporten! Zorg ervoor dat je niet alleen een sponsor wordt van een sportschool maar er ook daadwerkelijk gebruik van gaat maken.

 

Abonnement bij een sportschool
Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je een abonnement afsluit bij een sportschool, je een rondleiding hebt gehad en weet waar je moet zijn. Naar de sportschool neem je een handdoek mee (voor je eigen zweet, maar ook om op te zitten bij apparaten) en drinken is handig.

Gooi je ego gelijk bij binnen komst is de prullenbak.

Fitness schema op maat van Start Healthy Today

Fitness schema op maat van Start Healthy Today

Of je nou voor het eerst in de sportschool komt of dat je er al jaren rondloopt het maakt niks uit. Er is altijd iemand sterker dan jij. Maar onthoud altijd het gaat om de uitvoering van een oefening.

Personal Training
Heb je nog weinig sport ervaring dan is het misschien verstand om gebruik te maken van een personal training. Hierdoor krijg je meer informatie met betrekking tot je eigen doelen en de training die je kunt doen in de sportschool.

Kennis opdoen voordat je begint
De eerste paar weken in de sportschool heb ik vooral georiënteerd. Dit deed ik vanaf een cardio apparaat of vanaf (veilige) apparaten. Gewoon kijken wat anderen doen, hoe ze het uitvoeren en daar meer informatie op internet over opzoeken, zodat je weet voor welke spiergroep de oefening is en hoe je deze uitvoert. Er is zoveel over te vinden!

Vraag hulp aan anderen
Tot nu toe heb ik me altijd welkom gevoeld in sportscholen en zijn er altijd sporters of medewerkers geweest waar je prima advies of hulp aan kunt vragen. Vraag dan ook liever iemand om (even) te helpen, dan dat je een oefening totaal verkeerd uitvoert.

Warming up

Start altijd met een warming up, een blessure heb je zo te pakken. Voorkomen is beter dan genezen.

Sport samen met iemand
Dit is natuurlijk heel erg prettig, want samen weet je zoveel meer. Het beste is dat diegene wat ervaring met krachttraining heeft, maar zo niet, probeer dan (bijvoorbeeld via filmpjes op het internet) elkaar te helpen met elkaars houding en uitvoering.

Voeding

Afvallen onder begeleiding in alkmaar

Afvallen onder begeleiding in Alkmaar welkom bij Start Healthy Today gewichtsconsulent voedingsdeskundige, personal trainer in Alkmaar

Ga je serieus bezig met krachttraining? Dan is het ook belangrijk om meer op je voeding te letten. Want om spiermassa te creëren, is het bijvoorbeeld van belang dat je ook op je eiwittoename let.

Ruim altijd je spullen netjes op na een oefening.

Van opruimen word je ook sterk. Er is niks vervelender dan met een oefening willen beginnen maar er hangt nog gewichten aan de stang of de dumbbell die je graag wil gebruiken ligt aan de andere kan van de sportschool. Ruim altijd netjes je spullen op je zult zien goed voorbeeld doet volgen.

 

Heb je wat aan de tips gehad? Laat een reactie achter (vind ik leuk)!

Zou je graag een fitness schema op maat willen hebben

lees dan de blog fitness schema op maat PLUS gratis schema : klik hier 

Of het gehele programma 8 weken begeleiding voeding en sport?  Klik hier 

 

Vergoeding  Start Healthy Today Gewichtsconsulent in alkmaar 

vergoeding voedingsschem

gewichtsconsulent in alkmaar vergoeding

vergoeding voedingsschem

Afvallen onder begeleiding in Alkmaar welkom bij Start Healthy Today gewichtsconsulent voedingsdeskundige, personal trainer in Alkmaar

 

Wist jij dat je in de portemonnee kunt besparen als je aanvullend verzekerd bent? In vele gevallen dekt je zorgverzekering een deel van de kosten, dus pak dat voordeel! Start Healthy Today heeft namelijk een BGN keurmerk, waardoor we automatisch zijn aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland(BGN).

BGN-ERKEND

Wij hebben een BGN keurmerk! Dit betekent dat we in het bezit zijn van een erkend BGN-Gewichtsconsulent diploma. Ik hoor je denken: ‘Leuk, maar wat kan ik hiermee?’ Dat ga ik je uiteraard vertellen, want wist je dat je met dit keurmerk eventueel een deel van de kosten vergoed kan krijgen bij je zorgverzekering? Zeker als je aanvullend verzekerd bent, kun je vaak een deel van de kosten bij je zorgverzekering declareren én dit zonder eigen risico.

vraag aan mij wat jij vergoed krijgt: Wat krijg jij vergoed klik hier